Gıda Mühendisliği Bölümünden Önemli Başarılar

19 Nisan 2019 Cuma

TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Aleyna Yürük' ün yürütücülüğünde ve Dr. Öğr. Üyesi Duygu Altıok  ile FRESA IÇECEK SANAYI VE TICARET A.Ş'den Celal Bayramoğlu'nun danışmanlığında "Kivi Kabuklarından Fermentasyon ile Katma Değeri Yüksek Sitrik Asit Üretimi" projesi ile Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Fatma Çolak ve Hülya Şimşek'in yürütücülüğünde ve Dr. Öğr. Üyesi Sibel Kaçmaz  ve Dr. Öğr. Üyesi Evren Altıok ile SAGRA (Sanset Gıda Turizm San. ve Tic. A.Ş) 'dan Emre Korkmaz' ın danışmanlığında "Fındık Zarı ile Zenginleştirilmiş Probiyotik Dondurma" projesi ve ayrıca TÜBİTAK 2209-A Üniversite Ögrencileri Arastırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Hatice Dursun'un yürütücülüğünde ve Dr. Öğr. Üyesi Duygu Altıok'un danışmanlığında "Çay Atıklarından Katma Değeri Yüksek Sitrik Asit Üretimi" projesi desteklenmeye hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.