Azami Süre Sonu Ek Ders Sınavları (2023-2024/Bahar)

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Bilindiği üzere 2547 Sayılı Yükseköğretim 44/c-3 maddesinde 2547 Sayılı Yükseköğretim 44/c-3 maddesinde azami öğrenim süresini (ilgili kanun 44/c-1 maddesi uyarınca dört yıllık bölümler için azami öğrenim süresi yedi yıldır) dolduran ancak mezun olamayan öğrencilere başarısız olduğu bütün dersler için azami sürenin son yarıyılının bitimine müteakiben iki ek sınav hakkı verilmektedir. Anılan kanun maddelerindeki şartları taşıyan öğrencilerin, ek sınavlara girebilmeleri için başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Bu nedenle,

1- Üniversitemiz 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans ve Önlisans Akademik Takviminde de belirtildiği üzere, Bölümümüzde Bahar Yarıyılı Azami Süre Birinci Ek Sınavları 25-26.07.2024 tarihlerinde gerçekleştirileceğinden, öğrencilerin ekte verilen formu doldurarak detaylı transkriptleri ile beraber, 23.07.2024 Salı günü saat 15:00’a kadar aşağıdaki hususlara uygun olarak  Mühendislik Fakültesi Dekanlığına elden teslim etmesi gerekmektedir.
a) Form elle veya bilgisayarda doldurulabilir ancak ıslak imza atılması gerekmektedir.

b) “Öğrencinin Kimlik Bilgileri”, Dilekçe Metni ve “Ek Sınav Hakkından Faydalanılacak Dersler” kısımları haricindeki kısımlara herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

c) İlgili öğretim elemanı e-posta adresi (Bölümünüzle iletişime geçiniz)

2- Detaylı transkript belgesi için Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Öğrenci İşleri Birimi ile irtibata geçilmelidir. e-Posta adresi: muhendislik@giresun.edu.tr

3- Sınav programı en geç 24.07.2024 Çarşamba günü saat 17:00’a kadar Bölümlerin web sayfasında ilan edilecektir.

4- Öğrencilerin azami süre sonu ek sınavları hakkında detaylı alabilmeleri için 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 44. maddesini, Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 9. maddesini ve Üniversitemiz Azami Süre Sonu Sınav Uygulama İlkelerini incelemeleri önerilmektedir.
Ek: Başvuru Dilekçesi