AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİ DOLAN ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ EK İKİ SINAV HAKKI (YENİ)

25 Mayıs 2021 Salı

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 44(c) maddesinin uygulama ilkeleri doğrultusunda 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı sonu itibariyle mezun olamayan 2014-2015 Yılı Güz Yarıyılında ve öncesinde Fakültemize kayıt yaptıran öğrencilerin ekteki ilkeler açıklamasında belirtilen bilgiler doğrultusunda "AZAMİ SÜRE SONUNDA AÇILAN EK SINAVLARA GİRİŞ TALEP FORMU"nu doldurup fakültemiz öğrenci işlerinden (muhendislik@giresun.edu.tr e-mail adresine dilekçeyle başvurarak) almış olduğu detaylı transkriptini formun ekine koyarak 2020-2021 Yılı Akademik Takviminde belirlenen sürelerde kayıtlı olduğu bölüm başkanlarının e-mail adreslerine göndermeleri gerekmektedir.

27 Eylül 2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında azami süresini dolduranların 31 Ocak 2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvurmaları halinde iki ek sınav hakkından yararlanabileceklerine karar verilmiştir. Bu öğrenciler "Uygulama İlkeleri" doğrultusunda ekteki "Azami Süre Sonunda Derslere Kayıtlanma Talep Formu"nu doldurarak kayıtlı olduğu bölüm başkanlığının e-mailine göndermeli ve Danışman ve Bölüm Başkanı tarafından onaylanan formlar fakültemiz dekanlığına gönderilmelidir.

Önemli Hatırlatma:
Sınava Kimler Başvurabilir?
1- Öğrenciler, müfredatında bulunan derslerden sınava gireceği derslere ilişkin, dersin alındığı dönemde mutlaka o derse kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.
(O dersten devamsızlıktan kalsa dahi sınava başvurabilir ( Görüş 1, Görüş 2))