2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı 2. Dönem Çağrısı (https://pdo.giresun.edu.tr/)

08 Haziran 2022 Çarşamba

Program kapsamında Türkiye’de yerleşik Üniversiteler/Araştırma Kuruluşları tarafından belirli bir bilim alanında düzenlenen, yeterliliğini almış ve tez önerisi kabul edilmiş doktora öğrencileri ile herhangi bir kurumda çalışan doktora/sanatta yeterlik, tıpta uzmanlık derecesine sahip araştırmacılara yönelik teorik ve pratik uygulamaları içeren proje yazma eğitim programlarının uygulandığı etkinlikler desteklenmektedir.

1. Etkinlik Yürütücüsünde ve Eğiticilerde Aranan Koşullar
1.1. Etkinlik Yürütücüsünün üniversitede görevli öğretim üyesi olması ve TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen ulusal ve uluslararası projelerden (ikili ve çok taraflı uluslararası projeler, COST vb.) en az birinin yürütücülüğünü/alt yürütücülüğünü yapıyor/yapmış olması,
1.2. Eğiticilerin TÜBİTAK Araştırma Destek Programları (ARDEB) tarafından desteklenen ulusal ve uluslararası projelerden (ikili ve çok taraflı uluslararası projeler, COST vb.) en az birinin yürütücülüğünü/alt yürütücülüğünü yapıyor/yapmış olması,
1.3. Etkinliğin başlama tarihi ile ilgili başvuru dönemine ait son başvuru tarihi arasında en az 60, en çok 270 günlük bir süre olması, (Etkinlik düzenlendikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.)
1.4. Etkinlik Yürütücüsünün ve eğiticilerin TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması,
1.5. OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olması,
1.6. Bu program kapsamında daha önce destek alan etkinlik yürütücülerinden tekrar başvuru yapanlar için: Etkinliğin bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçmiş en son etkinliği esas alınmak üzere; eğitim alan katılımcıların en az %10’unun etkinlik sonrası ilk altı ay içinde TÜBİTAK’a 1.1. maddesi kapsamına giren program türlerinde proje sunmuş olması* (İlk kez başvuran etkinlik yürütücülerinde, 01.03.2020’den önce düzenlenen etkinliklerin yürütücülerinde, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen veya doğrudan desteklenen etkinliklerde bu koşul aranmaz).
*01.03.2020’den sonra düzenlenen etkinliklerin yürütücüleri bu koşulu sağlayamazsa etkinlik bitiş tarihinden itibaren 1 yıl boyunca bu programa başvuru yapamazlar.

2. Katılımcılarda Aranan Koşullar
2.1. Doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olması, doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik öğrencisi olması durumunda ise doktora yeterliğini almış olması,
2.2. Etkinliğe bir proje önerisi ile katılıyor olması,
2.3. 1.1.maddesi kapsamına giren projelerden herhangi birini yürütmüyor/yürütmemiş olması, (Daha önce TÜBİTAK’a proje sunmuş katılımcı olması tercih edilir.)
2.4. Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir proje eğitimine katılmamış olması,
2.5. Katılımcıların TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması,
2.6. OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olması.

Etkinliğin Planlanmasında Aranan Koşullar
  • Katılımcı sayısının en az 15 en fazla 60 kişi, sınıfların en az 15, en fazla 30 kişi olması, (Çevrimiçi etkinliklerde bu koşul aranmaz.)
  • Etkinlik programının birbirini takip eden günler şeklinde planlanması

Etkinlik Süresi: Düzenlenecek etkinliğin süresi 3 günü geçemez.

Destek Miktarı: Etkinlik desteğinin toplam üst sınırı 100.000 TL’dir.

Etkinlik kapsamında;
  • Etkinlik Yürütücüsü ücreti,
  • Yardımcı Personel ücreti,
Eğiticiler, yardımcı personeller ve katılımcılar için;
  • Yol, iaşe, konaklama giderleri ve ders ücretleri,
  • Kırtasiye, sarf malzemesi giderleri,
  • Teknik araç-gereç kiralama giderleri,
için destek sağlanmaktadır.

Destek Miktarı ve Ödeme Koşulları için lütfen tıklayınız.

Çağrı Açılış Tarihi: 6 Haziran 2022
Çağrı Kapanış Tarihi: 1 Temmuz 2022
Sonuç Açıklama Tarihi: Eylül 2022

Başvuru Yöntemi
  • Başvurular, etkinlik yürütücüsü tarafından çağrı duyurusunda belirtilen başvuru tarihleri içinde BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (e-bideb.tubitak.gov.tr) üzerinden çevrimiçi olarak yapılır. Başvuru belgelerinin sisteme çevrimiçi olarak yüklenmesi zorunlu olup, başvuru formunun ve başvuru belgelerinin BİDEB’e gönderilmesi durumunda değerlendirmeye alınmayacak ve imha edilecektir.
  • Başvuru geri çekme işlemi her aşamada yapılabilir. Başvuru dönemi bittikten sonra, onaylanan başvurunun geri çekme işlemi için başvuru yılı ve dönemini belirten ıslak 5 imzalı bir dilekçenin BİDEB adresine gönderilmesi gerekmektedir. Dilekçenin BİDEB’e ulaşmasını takiben güncelleme işlemi yapılmaktadır.
  • Destek verilecek etkinliklerden yararlanmak isteyen öğrenciler veya araştırmacılar başvurularını doğrudan Etkinliğe yapar. Destek verilecek etkinliklerden yararlanmak için BİDEB’e bireysel başvuru yapılamaz.
Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.